Inschrijven scholen

Inschrijven scholen

Inschrijven

Scholen kunnen zich vanaf maandag 27 september 2021 inschrijven voor deelname aan de voorronde in de provincie waar de school gevestigd is. Aanmelding kan alleen door docenten worden gedaan. Deelname aan Op weg naar Het Lagerhuis is kosteloos.

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en nadere informatie. In een later stadium worden de thema’s en stellingen voor de verschillende wedstrijdonderdelen bekend gemaakt. De inschrijving wordt behandeld op volgorde van binnenkomst, let op: veel voorrondes kennen een maximum capaciteit.

Wedstrijddata

Ook dit jaar komen we weer naar je toe met de provinciale voorrondes die begin 2022 plaatsvinden. Hieronder het overzicht van alle data voor het komende seizoen.

ProvincieDatum voorronde
Zeelandmaandag 31 januari 2022
Flevolanddinsdag 1 februari 2022
Gelderland Idonderdag 3 februari 2022
Gelderland IIvrijdag 4 februari 2022
Frieslanddinsdag 8 februari 2022
Overijsseldonderdag 10 februari 2022
Utrechtvrijdag 11 februari 2022
Limburgdinsdag 15 februari 2022
Noord-Holland Idonderdag 17 februari 2022
Noord-Holland IIvrijdag 18 februari 2022
Noord-Brabantdonderdag 24 februari 2022
Drenthedonderdag 3 maart 2022
Groningenvrijdag 4 maart 2022
Zuid-Hollandnog niet bekend
Selectie speech kandidatennog niet bekend
Selecties landelijknog niet bekend

Data onder voorbehoud van wijzigingen.

N.B. Door ontwikkelingen rondom het coronacrisis is het mogelijk dat voorrondes dit jaar in aangepaste vorm gespeeld moeten worden of, in het uiterste geval, geen doorgang kunnen vinden. Wij volgen de adviezen en regelgeving van de landelijke en regionale overheden. Dit kan ook betekenen dat er verschillen zijn tussen voorrondes. Wij doen ons best om alle voorrondes te organiseren op de gebruikelijke wijze (met teams van tien deelnemers) en houden jullie op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

Handleiding

De handleiding voor Op weg naar Het Lagerhuis kun je hier downloaden. In de handleiding staat een uitgebreide beschrijving van alle onderdelen en een opzet voor de dag van de wedstrijd.

Wedstrijdinformatie per provincie

De praktische informatie voor de wedstrijd is eind dit jaar te vinden op deze site.

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over Op weg naar Het Lagerhuis en het antwoord op die vragen kun je hier vinden.

Wedstrijdvoorwaarden

Op weg naar Het Lagerhuis kent weinig formele regels. Er zijn wel enkele basisspelregels en die zijn te lezen in de wedstrijdvoorwaarden.

Scroll to top