Extra voorronde op 8 maart

Goed nieuws voor alle teams die op de reservelijst staan! Vanwege het grote enthousiasme om mee te doen aan Op weg naar het Lagerhuis, hebben we een extra voorronde gepland. Deze vindt plaats op dinsdag 8 maart 2016 in Duiven, Gelderland.
Sinds de start van de inschrijving is het erg hard gegaan met de registratie voor de voorrondes. In een aantal provincies zaten we al snel aan het maximaal aantal inschrijvingen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, maar we willen ook zoveel mogelijk teams de kans geven om mee te doen. We hebben ons dan ook ingezet om ook de scholen op de wachtlijst te laten deelnemen.

Daarom organiseren we op dinsdag 8 maart 2016 een zestiende voorronde voor scholen die in hun eigen provincie niet in de gelegenheid zijn/waren om deel te nemen. De inschrijving werkt als volgt:

  • De inschrijving start aanstaande woensdag 2 december om 17.00 uur via deze link: https://hpe.typeform.com/to/fVxjVI 
  • Inschrijvingen voor de extra voorronde worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
  • Deze voorronde is een aanvulling op de mogelijkheid dat er in de eigen provinciale voorronde nog een plek vrijkomt. We adviseren de teams die mee willen doen om zich voor deze extra voorronde in te schrijven. Mocht je alsnog in de eigen provincie mee kunnen doen, dan ontvang je hierover bericht.

Wat verder belangrijk is om te weten:

  • Deze voorronde vervangt de wildcard die de laatste drie seizoenen werd uitgereikt aan één deelnemend team.
  • Deze zestiende voorronde zal plaatsvinden in Duiven, de thuisbasis van onze partner HOPE XXL. Klik hier voor een looproute naar de wedstrijdlocatie vanaf het station.
  • Op basis van de belangstelling en afstand van de school tot Duiven wordt een programma samengesteld (de helft van de scholen komt in de ochtend in actie, de andere helft in de middag).
  • Deze voorronde zal in opzet grotendeels gelijk zijn aan de provinciale voorrondes, behalve dat er gewerkt wordt met een knock-out systeem. Dit betekent dat scholen alle wedstrijden moeten winnen om zich te plaatsen voor de achtste finales.
  • De winnaar van deze voorronde plaatst zich voor de achtste finales. Let wel, deze vinden twee dagen later plaats, op donderdag 10 maart 2016. De school die zich hiervoor plaatst moet dus ook deze dag beschikbaar zijn.

We hopen veel van jullie te kunnen verwelkomen voor deze unieke extra voorronde! Nog vragen? Neem contact op met Het Debatbureau.